Bereiding theebloemen

De theebloem komen het mooist tot haar recht in een grote glazen theepot.

  • De theepot voor gebruik even met wat gekookt water omspoelen.
  • Laat het water na het koken kort afkoelen tot 90 °C.
  • Door het water iets te laten afkoelen wordt groene thee niet bitter van smaak.
  • Vul de theepot met het gekookte water en laat hier de theebloem in vallen.
  • De theebloem zal zich in 5 tot 10 minuten geheel openen en “tot bloei” komen.
  • Met één theebolletje kunt u tot 2 liter thee zetten,
  • Indien u niet van sterke thee houdt, de thee kort laten trekken of de pot steeds met gekookt water bijvullen.

De theebloemen kunnen na gebruik decoratief nog een aantal dagen in een groot glas of ijscoupe, in koud water, worden bewaard. Iedere dag het water even verversen.

Bewaren:

Alle theebloemen zijn apart geseald. De theebloemen kunt u tot minimaal één jaar bewaren. Dit kunt het beste doen op een donkere en koele plaats.