Chai Tea Latte

Wat is Chai?
Chai is een theedrank die met melk en specerijen wordt gemaakt. Het originele recept voor de drank komt uit India, waar het Chai Masala genoemd gewordt en het een lange en kleurrijke geschiedenis heeft. Chai Tea Latte is een heerlijke combinatie van vanille, honing, kaneel en gember en rustgevende specerijen met een Darjeeling theebasis.
Wat is het verschil tussen de twee smaken?
De Vanille-Honing is een vlotte smaak met minder kruiden. De Club Cinamon (Kaneel) is  traditioneler met de originele smaak van „Chai Masala“ en heeft een sterkere kaneelsmaak.
Waar smaakt het naar?
Wij hebben van mensen gehoord dat de smaak van de Vanille- Honing versie een klein beetje als vla of  „als de cake van moeder“ lijkt. Wij hebben ook smaakomschrijvingen gehoord als  – bijna verslavend – De smaak van de Club – Cinnamon is niet te beschrijven, die moet je ervaren.
Hoe maakt u het?
2/3 volle theelepeltjes (ongeveer 10/14 gram) Chai Tea Latte mix in een (thee)glas. Verwarmen met een stoompijpje van uw koffiemachine, in de magnetron (ongeveer 2 minuten) of met een melkopschuimer. Voor een frappe maakt u de chai met melk en ijs in een mixer. Voeg vanilleyoghurt en/of fruit voor een heerlijke fruit smoothie toe (de mix is ontwikkeld om in koude melk op te lossen).
Bevat Chai Tea Latte melkbestanddelen?
Ja – Chai Tea Latte poedermix wordt gemaakt met magere-melkpoeder en weipoeder. Dit zijn allebei zuivelproducten. Daarnaast wordt de Chai Latte bereid met melk (magere, halfvol of volle melk). Chai Latte Tea kan ook met soja- of rijstmelk gemaakt worden of zelfs met water.
Kan Chai Tea Latte met water bereid worden?
Ja – sommige mensen geven de voorkeur aan de sterke pittige  smaken van chai tea en voegen Chai Tea Latte aan warm water toe voor een snelle Chai thee.
Waar komt Chai Tea Latte vandaan?
Chai Tea Latte is een Australisch product gemaakt volgens een Indiaas recept maar aangepast aan de wensen van de moderne westerse wereld. Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en een moderne productie staan garant voor een uitstekende kwaliteit.
Hoeveel suiker bevat Chai Tea Latte?
Chai is traditioneel een zoete drank, maar door honing als zoetmiddel te gebruiken hebben wij de normaal gebruikte hoeveelheden suiker beduidend kunnen verminderen. Een glas Chai Tea Latte bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid suiker als een kop thee of koffie’ met een klontje suiker. Eerst proeven alvorens suiker toe te voegen.
Heeft Chai Tea Latte een gezonde werking?
Ja, de specerijen in Chai Tea Latte zijn rustgevend en verkwikkend. Bovendien is het drinken van melk ook gezond. Melk bevat hoogwaardige eiwitten, die nodig zijn voor de opbouw en onderhoud van de spieren, de organen, het zenuwstelsel en voor vele processen in het lichaam. Zuivel bevat mineralen zoals calcium (gezond voor botten), magnesium en zink, die wij dagelijks nodig hebben.
Bevat Chai Tea Latte cafeïne?
Ja – een kleine hoeveelheid; ongeveer hetzelfde als groene thee, dat de helft van zwarte thee en rond een kwart cafeïne bevat van een espressokoffie. Chai Tea Latte bevat 3% Darjeeling thee-extract.
Is het organisch?
Chai Tea Latte is gemaakt van uitsluitend hoogwaardige ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en biologisch geproduceerd zijn. Echter voor sommige specerijen is dit nog niet mogelijk.
Is Chai Tea Latte glutenvrij?
Ja. Chai Tea Latte is gecertificeerd glutenvrij. De onderzoeken in het laboratorium detecteren niveaus lager en tot <5ppm). Chai Tea Latte vermeldt dit feit ook op de verpakking.
Zit er koffie in Chai Latte Tea?
Nee –  Chai Tea Latte lijkt op een café latte, maar het is een drank of basis van thee.
Is het Halal gecertificeerd?
Ja. Chai Tea Latte is Halal gecertificeerd door de Australische Federatie van Islamitische Raden (Australian Fedration of Islamic Councils (www.afic.com.au).
Hoeveel porties zitten er in een zakje of stick?
Chai Tea Latte 250g verpakking is goed voor 25 porties. Gebruik is 10g per portie. De stick bevatten 14 gram en zijn goed voor 1 theeglas.
Voedingswaarde Vanilla-Honey:
Gemiddeld per 10 g 100 ml* Energie 159kJ (38Cal) 250kJ (60Cal) Eiwitten 0.69 g 4.18 g Vetten, totaal < 1 g < 1 g – Verzadigde vetten < 1 g < 1 g – Trans vetzuren 0 0 koolhydraten   8.54g 10.24g Suiker 8.29g 10.11g Natrium 30mg 67mg
* indien bereid met magere melk
Allergenen: bijenpollen en melkbestanddelen
Ingredienten Vanilla -Honey
Suiker, weipoeder, magere melkpoeder, zwarte thee-extract (3%), honing (maltodextrine, honing), natuurlijke  smaakstoffen, gember, kleurstof E150 c (karamel)
Voedingswaarde Club Cinnamon
Gemiddeld per 10 g 100 ml* Energie 158kJ (38Cal) 250kJ (60Cal) Eiwitten 0.66 g 4.17 g Vetten, totaal < 1 g < 1 g – Verzadigde vetten < 1 g < 1 g – Trans vetzuren 0 0 koolhydraten   8.54g 10.24g Suiker 8.53g 10.12g Natrium 31.9mg 67.7mg
* indien bereid met magere melk
Allergenen: bijenpollen en melkbestanddelen
Ingredienten Club Cinnamon 
Suiker, weipoeder, magere melkpoeder, zwarte thee-extract (3%), honing (maltodextrinestropen, honing), natuurlijke  smaakstoffen, E 150c  karamel, gember, steranijs
Chai Tea Latte is glutenvrij, Cafeïne-arm (25mg) en 99% vetvrij
Chai Tea Latte  BEVAT GEEN CONSERVEERMIDDELEN of anti klontermiddelen
Chai Tea Latte is Halal gecertificeerd